Solutii IT

Indiferent de specificul de activitate, companiile au nevoie de solutii scalabile si adaptate nevoilor de comunicare si de management a sistemelor detinute. Fiecare solutie oferita de echipa noastra este rezultatul unor verificari preliminare si a identificarii oportunitatilor de imbunatatire sau de exercitare a unui control specializat asupra resurselor.

Pentru o mobilitate crescuta si eficienta sporita, iti oferim solutii de acces mobil la email si la resursele companiei, solutii de securitate si de management, solutii de control si solutii de comunicatii in interiorul companiei.

Solutii de acces mobil la email

Odata cu dezvoltarea telefoanelor mobile si a retelelor de telefonie mobila, acestea au inceput sa copieze cat mai mult functiile calculatoarelor. Astfel, email-ul poate fi accesat cu usurinta de pe un telefon inteligent (smartphone).

Solutii de management al statiilor de lucru

Accesul la documentele interne si colaborarea intre utilizatori reprezinta o nevoie de baza pentru orice companie. Modalitatea in care acest lucru se poate realiza intr-un mod sigur, fara a exista riscul ca documente sa fie accesate de un utilizator neautorizat si eficient, presupune gestiunea centralizata a accesului.

Solutii de comunicatii cu fir in interiorul companiei

Comunicatiile eficiente sunt, cu siguranta, unul din cele mai importante aspecte ale functionarii unei afaceri.

Solutii de comunicatii prin email

Email-ul reprezinta un mijloc modern de comunicare care s-a raspandit foarte mult si care este folosit de majoritatea companiilor ca o componenta importanta a comunicarii. Se pot transmite informatii confidentiale prin email, de aceea este important sa ne asiguram ca acestea nu ajung la persoane rau intentionate .

O solutie de backup va ofera posibilitatea de a copia si arhiva informatiile importante in companie, pentru ca acestea sa poata fi recuperate in cazul unei pierderi sau a unei coruperi accidentale, avarii ale unui echipament sau a infectarii cu un virus.

Solutii de asigurare continua a alimentarii cu energie electrica

Energia electrica este produsa si transportata la distanta de locul unde o folosim, astfel, de multe ori, apare intreruperea furnizarii acesteia. Continuitatea alimentarii cu energie electrica este importanta pentru sistemele informatice. De multe ori, sistemele informatice sustin procese si servicii care nu pot fi intrerupte. De aceea recomandam folosirea UPS-urilor.

Solutii de acces mobil securizat la resursele interne

Accesul datelor sau a serviciilor prin internet din exteriorul companiei in conditii de siguranta poate fi important in multe scenarii de afaceri. De multe ori, persoanele din conducerea firmei sau din diverse departamente, cum ar fi departamentul de vanzari, isi desfasoara activitatea in afara companiei.

Solutii de management al echipamentelor de printare

Managementul inexistent sau incorect al printarii poate aduce pierderi semnificative companiei dumneavoastra. Solutiile de administrare a echipamentelor de printare au devenit o necesitate din prisma minimizarii costurilor si a cresterii productivitatii si eficientei.

Solutii de comunicatii wireless in interiorul companiei

Retelele wireless presupun conectarea dispozitivelor printr-o retea fara fir. Ele au castigat mult in popularitate in ultimii ani datorita avantajelor pe care le ofera, comparativ cu retelele cu fir. Tehnologia wireless a evoluat foarte mult de la prima ei aparitie, oferind acum rate de transfer care corespune atat cantitativ cât și calitativ.   

Solutii de telefonie IP

Un element cheie al afacerilor actuale il reprezinta comunicarea. Tocmai de aceea, suntem mereu in cautare de solutii pentru eficientizarea si optimizarea sistemelor de comunicatie, solutiile VoIP adaptandu-se perfect pentru situatia economica actuala, permitand in acelasi timp adaugarea de noi facilitati .

Solutii pentru asigurarea disponibilitatii si continuitatii afacerii

Odata cu evolutia tehnologiei si utilizarea sistemelor IT in majoritatea proceselor in organizatie, cerintele pentru disponibilitatea cat mai mare a serviciilor au devenit din ce in ce mai solicitante.

Solutii de control al accesului logic la resurse

Controlul accesului logic la resursele companiei este necesar in orice companie. Orice manager sau sef de departament trebuie sa aiba controlul asupra accesului logic la resursele informatice din companie. O solutie control al accesului logic la resurse asigura securitatea accesului la statiile de lucru, la resursele companiei.

Solutii de cloud computing

Conceptul de cloud computing (in traducere literala „calculare în nor”, concret „calcul în Internet”) este relativ nou in informatica si se refera la utilizarea de memorie si capacitatea de stocare, calcul de calculatoare, servere partajate si interconectate prin intermediul internetului.

Solutii de optimizare a consumului de energie

Stiati ca un computer functioneaza 76% din timp in modul idle, in timp ce doar in 24% din perioada in care sta pornit este folosit intr-un mod productiv? Acest lucru nu poate sa insemne decat un consum total ineficient de energie care duce la pierderi semnificative in cadrul companiei dumneavoastra.

Solutii de minimizare a impactului in caz de pierdere sau furt

Situatiile tot mai dese in care dispozitivele mobile (telefoane, PDA-uri, tablete) sunt furate sau pierdute au creat contextul inmultirii solutiilor Anti-Theft, create special pentru aceste evenimente neplacute. Conform studiilor, 83% din utilizatorii de dispozitive mobile au pierdut cel putin o data un asemenea echipament de acest gen.

Solutii de management si partajare a documentelor (fisiere si drepturi)

In contextul actual, al inmultirii numarului de utilizatori si a informatiilor dintr-o companie, este necesara existenta unei solutii de management si de partajare a documentelor. In plus, viteza de comunicare si nevoia de a accesa imediat informatia determina o buna colaborare si comunicare intre angajati.

Solutii de asigurare a disponibilitatii conexiunii la Internet

Disponibilitatea conexiunii la internet a devenit un aspect strict necesar de cand companiile detin servicii critice online si aplicatii ce trebuie sa fie disponibile tot timpul. Este foarte important sa nu existe intreruperi in conexiunea la internet, mai ales pentru companiile ce isi deruleaza o mare parte din activitate în mediul virtual.

Solutii de teleconferinta

Solutiile de teleconferinta pot fi la fel de utile pentru transmiterea de informatii si luarea de decizii in scopul indeplinirii obiectivelor ca si discutiile purtate fata in fata, dar sunt mult mai productive decat orice alta alternativa, prin investitia financiara mult mai redusa pe care o presupun.

Solutii de recuperare in caz de dezastru

Cand vorbim despre recuperarea in caz de dezastru, vorbim de un set de procese, politici si proceduri aplicate pentru a ne asigura ca informatiile si serviciile critice ale companiei nu sunt pierdute definitiv.

Solutii de single sign-on si de gestiune a parolelor

Gestiunea parolelor este folosita pentru simplificarea experientei utilizatorilor la logarea pe diferite sisteme, prin organizarea parolelor si a codurilor de logare. Pentru a evita memorarea sau notarea parolelor in agende si post-it-uri, riscand astfel pierderea lor sau sa fie vazute de altcineva.

Solutii de control al licentierii

Licenta software este un act care precizeaza drepturile unui utilizator in a folosi sau a redistribui un program de calculator (software). Orice software se afla sub incidenta drepturilor de autor, cu exceptia cazului in care autorul declara contrariul, iar software-ul este “liber”.

Solutii de securizare a comunicatiilor prin Internet

Protectia datelor impotriva atacurilor din exterior a fost mereu una dintre principalele provocari pentru companii. Odata cu evolutia tehnologiei, securizarea informatiilor importante a devenit un proces din ce in ce mai complex.

Solutii de videoconferinta

Angajatii dumneavoastra calatoresc frecvent pentru a se intalni cu partenerii de afaceri aflati in alt oras sau in afara tarii, aveti o echipa dispersata geografic sau va doriti sa va extindeti la nivel national pentru a creste afacerea? Imbunatatiti productivitatea si reduceti costurile prin inlocuirea deplasarilor cu acest tip de comunicare.

Solutii de protectie antivirus

Protectia antivirus reprezinta programele de calculator concepute pentru a preveni, detecta si elimina virusii informatici. Un virus informatic reprezinta un program rau intentionat dezvoltat de un programator, care, precum un virus biologic, se multiplica si incearca sa se raspandeasca pe alte calculatoare prin diverse mijloace si sub diferite forme.

Solutii de cablare structurata

Cablarea structurata reprezinta un set de standarde ce determina modalitatea de instalare a cablurilor ce intra in componenta retelelor de date si/sau voce din centre de date, birouri sau cladiri.

Solutii de protectie antispam

Mesajele electronice nesolicitate (spamul) reprezinta o problema care afecteaza din ce in ce mai mult orice utilizator de email. Pentru o eficientizare a contului de email, se poate opta la o solutie care garanteaza protectie antispam.

Solutii de licentiere

Solutiile de licentiere corecta reprezinta un subiect de multe ori sensibil, in conditiile in care, deseori, o companie poate utiliza in mod involuntar programe piratate sau incorect licentiate.

Solutii de inventariere hardware si software

Recastiga controlul asupra infrastructurii IT pe care o detii, cu ajutorul solutiilor moderne Inventoree si Softsee. Ai la dispozitie informatii detaliate si complete si le accesezi oricand, fiind asigurat ca sunt informatii actualizate in timp real.

Solutii de gestiune a cererilor utilizatorilor

Mentine controlul asupra serviciului IT si asigura parametrii de livrare a serviciilor, prin folosirea unei aplicatii informatice de gestiune si control al livrarii serviciilor IT. Asigura totodata si un grad inalt de satisfactie a angajatilor, prin rezolvarea rapida si eficienta a cererilor de suport din partea lor.