Un subiect ce ii macina pe foarte multi. Parca ii aud… si tu cu ce soft lucrezi? In acest articol am sa prezint ce programe de editare folosesc cameramanii profesionisti de nunta. In introducerea acestui articol tin sa mentionez ca softurile de editare nu au o importanta prea mare. Daca esti bun… montezi in orice program. Daca nu esti bun, poti avea cele mai performante softuri.

 

Daca realizam un film de nunta bun inseamna ca am folosit aparatura si softuri de editare bune? Si toti veti raspunde: Daaaa. E, uite ca eu zic: Nuuuu. Am sa-mi sustin punctul de vedere dand urmatorul exemplu. Mancam o mancare foarte buna… Asta inseamna ca tigaile bucatarului au fost foarte bune? A… Aparatura si softurile de editare sunt uneltele unui cameraman sau fotograf de nunta. Nimic mai mult! Dar, hai sa vedem ce programe de editare folosesc cameramanii profesionisti de nunta.

CE PROGRAME DE EDITARE FOLOSESC CAMERAMANII PROFESIONISTI DE NUNTA

final cut pro x
Final Cut Pro este un soft de editare video foarte avansat. Chiar daca cu lansarea noului Final Cut Pro X, cei de la Apple nu au incantat, softul ramane printre cele mai bine vandute programe de editare. Este un soft foarte bun. Il recomand tuturor celor care vor sa ia o decizie drastica in avansarea lor. Te va ajuta acest soft in montajul unei nunti? Te va ajuta. Dar nu este singurul soft popular din domeniul montajului de nunta.

editare cu sony vegas pro

Sony Vegas Pro. Este programul de editare pe care eu il prefer. Am apreciat ca cei de la Sony au avut grija ca la fiecare update sa aduca beneficii majore. Este un program de editare relativ simplu. Eu il prefer pentru ca stie foarte bine sa foloseasca resursele unei statii grafice. Il recomand tuturor celor care pun accent pe creatie si nu pe preseturi de culoare si tranzitii.

editare cu adobe premiere pro

Adobe Premiere Pro. Este un program de editare foarte popular printre videografi de nunta din Romania. Multi il prefera. Eu personal nu il folosesc. Are un design mult mai facil decat sony vegas, dar ergonomia timpului, in viziunea mea lasa mult de dorit. In unele actiuni este foarte greoi. Chiar daca stie sa foloseasca resursele unei statii grafice, nu il poti compara cu sony vegas. Sigur, orice program de editare are avantaje si dezavantaje. Marele avantaj al acestui program de editare este ca face parte din gama adobe. Toate programele din gama se inteleg foarte bine intre ele prin modul de import, export. Reamintim Ae si En care sunt foarte utile.

Programe sunt multe. Nu cred ca are importanta cate sunt. Eu le-am enumerat pe cele mai utilizate softuri in editarea unei nunti din Romania. Cameramanii profesionisti de nunta pe acestea le prefera. Restul.. sunt cancan. Acum ca ai informatii despre ce programe de editare folosesc cameramanii profesionisti de nunta, am sa te rog sa ti cont ca informatia din acest articol reprezinta viziunea unui videographer despre softurile de editare folosite in postprocesarea unei filmari de nunta.