Echipa Google a anuntat pentru prima data despre noua aplicatie de socializare, Allo, la conferinta anuala „I/O developer”, cu cateva luni in urma. Cu o multime de caracteristici pentru securitate si noul Asistent Google incorporat, este destul de sigur sa spunem ca „Allo” este cea mai revolutionara aplicatie a anului.
Ce face ca aplicatia Allo sa fie mai speciala decat restul aplicatiilor de socializare din Play Store? Merita timpul tau? Suntem aici sa te ajutam! In acest articol vom parcurge toti pasii necesari pentru a afla tot ce trebuie sa stii despre Google Allo.
Mai mult decat o aplicatie de socializare
La prima vedere, Allo este doar o alta aplicatie de socializare. Poti conversa cu prietenii (pe Android sau IOS), poti trimite fotografii sau clipuri video, si chiar poti folosi pachete speciale cu „stickere” pentru a face conversatiile mai interesante. Dupa sapaturi putin mai adanci, vei descoperi ca sunt multe lucruri care iti vor placea la aplicatia Allo.
Noul si inteligentul Asistent Google se regaseste in fiecare colt al aplicatiei, permitandu-ti sa obtii informatii rapid fara a mai deschide o alta aplicatie. De asemenea ai optiunea sa trimiti „Raspunsuri Inteligente”, care sunt cuvinte sau fraze recomandate pe care Google crede ca doresti sa le trimiti mai departe. Pe langa toate astea, ai acces la tonele de pachete de stickere, o noua caracteristica in trimiterea fotografiilor, si chiar o optiune cool „Whisper/Shout” care te lasa sa alegi dimensiunea textului pe cate il trimiti.
In primul rand si cel mai important, hai sa vorbim despre cea mai interesanta caracteristica a acestei aplicatii, Asistentul Google.
Asistentul Google este cea mai inteligenta si vorbareata versiune Google.
Inainte sa o incerci trebuie sa stii ca Asistentul Google este intr-o perioada de „proba” in acest moment, deci sa nu fi surprins daca o sa se blocheze din cand in cand.
Poti chiar sa vorbesti direct cu Asistentul intr-o conversatie privata, sau pur si simplu sa il introduci in mijlocul unei conversatii cu prietenii prin textul „@google” si sa ii pui o intrebare. Am descoperit ca Asistentul este mult mai folositor in conversatii private, deci daca ai ceva de intrebat, intreaba! Asistentul iti va trimite cele mai bune rezultate si ii poti pune mai multe intrebari daca doresti.
De exemplu : am vrut sa intreb despre prognoza meteo, am deschis conversatia cu Asistentul si am intrebat „Cum este vremea azi?”, iar acesta mi-a raspuns „Nu-ti uita pelerina de ploaie!”,impreuna cu un card Google Now cu mai multe detalii.
Am continuat cu : „Trimite-mi informatii despre vreme zilnic.”, apoi Google m-a intrebat la ce ora as dori sa fiu anuntat si am raspuns la 8 dimineata.
Poti avea conversatii cu Asistentul despre orice – filme, catelusi draguti si chiar Star Wars.
Asistentul Google te poate ajuta sa castigi pariuri sau argumente in conversatiile tale de grup.
Asistentul poate fi folosit intr-o conversatie separata. Sa spunem, de exemplu, ca incerci sa gasesti un loc in care sa mergi sa iei cina cu un prieten. In conversatie trebuie sa scrii @google, apoi „Restaurante din apropiere”. Asistentul iti va raspunde cu o lista de restaurante din apropierea ta. Odata ce ai selectat un loc, poti suna sau primi informatii din meniul restaurantului ales.
Una din caracteristicile remarcabile ale aplicatiei Allo este „Raspunsul Inteligent”. Utilizatorii care folosesc deja Google Inbox sunt constienti de aceasta caracteristica. De-a lungul conversatiei, chiar daca vorbesti cu Asistentul sau cu un prieten, Google o sa iti sugereze Raspunsuri Inteligente bazate pe ce crede ca urmeaza sa raspunzi.
De exemplu sotia mea m-a intrebat „Ce ar trebui sa pregatim pentru cina?” si inainte sa raspund, Google mi-a sugerat ca poate as dori sa spun „Orice doresti.” sau „Nu stiu.”.De asemenea mi-a sugerat ca poate as dori sa arunc o privire la restaurantele din apropiere, ceea ce ar fi mult mai simplu.
Google o sa iti sugereze Raspunsuri Inteligente bazate pe ceea ce crede ca vei spune in continuare
In ultimul rand – dupa ce Asistentul raspunde la o intrebare pentru tine, trebuie sa ii spui daca ti-a placut sau nu raspunsul acestuia prin emoticoane reprezentative. Daca ti-a placut raspunsul dat de Google poti sa ii trimiti un emoticon reprezentativ ca acesta sa stie ca a facut o treaba buna. Altfel, trimitandu-i un emoticon prin care ii dai de inteles ca nu ti-a placut, acesta va incerca sa iti dea un raspuns mai bun data viitoare.
Cand nu il intrebi pe Asistentul Google despre restaurante recomandate sau filme, te poti folosi de micile caracteristici care iti pot face conversatiile cu prietenii mult mai amuzante. Partea mea favorita din aplicatie este caracteristica „Whisper/Shout”. Uneori vrei sa spui ceva mai accentuat, dar fara litere mari sau o gramada de semne de exclamatie. Aici intervine „Shout”. Trebuie doar sa scrii mesajul, tii apasat pe butonul de trimitere, si ridici degetul in sus. Poti defapt sa iti alegi marimea textului pe care il scrii, ceea ce este intr-adevar foarte tare.
Exact la fel merge si cand vrei sa spui ceva mai silentios. Trebuie sa scrii mesajul, tii apasat pe butonul de trimitere si tragi degetul in jos. Asta se numeste „Whispering”.
Poti folosi „Whisper/Shout” in mesaje, emoticoane, stickere sau poze.
Pachetele de stickere din Allo sunt foarte tari
Daca tot vorbim despre pachete de stickere, sunt o multime din care poti alege, toate de la diferiti artisti din intreaga lume. Pentru a folosi un sticker in Allo, trebuie sa apesi pe butonul „+” din partea stanga, apoi apesi pe butonul de stickere de deasupra ,iar apoi ceea ce iti ramane de facut este sa le gasesti pe cele care iti plac mai mult. Poti chiar sa iti descarci mai multe stickere prin apasarea butonului „add sticker” din partea dreapta a meniului de selectare a stickere-lor. Descarcarea unui noi pachet de stickere dureaza numai cateva secunde.
Trebuie sa tii minte ca undele pachete de stickere sunt simple iar altele animate. Cele animate au o iconita mica pentru play.
Daca preferi sa trimiti o poza cu tine in locul unui sticker, ai noroc. Noua caracteristica Google iti va permite sa desenezi sau sa adaugi un text pe fotografia pe care vrei sa o trimiti, apesi simplu pe butonul cu creion de langa butonul de trimitere. Poti adauga buline mici sau text pe poza ta. Dupa ce ai terminat, apasa pe trimitere din coltul din dreapta de sus al ecranului si esti gata!
Conversatiile incognito
Una din cele mai tari caracteristici ale aplicatiei Allo este abilitatea de a conversa in modul incognito. Conversarea in modul incognito iti permite sa folosesti o conversatie care urmeaza sa expire si notificari private. In plus, toate mesajele din modul incognito sunt criptate la ambele capete.
Trebuie tinut minte ca, atunci cand Allo a fost anuntat la I/O 2016, echipa Allo a anuntat toata lumea ca Google va face ceva diferit cu modul in care mesajele vor fi dortate in servere de aceasta data. Cat timp celelalte mesaje din alte aplicatii cum ar fi Hangouts sau Gmail sunt depozitate in serverele Google, mesajele din Allo ar trebui sa fie stocate tranzitar.
Din pacate, Google a dat putin inapoi aici. Versiunea Allo care a iesit acum stocheaza defapt tot mesajele non-incognito in serverele Google. Asta, desigur, ii permite sa stranga mai multe date pentru a-si face Asistentul mai bun dar sunt vesti proaste pentru utilizatorii care isi doresc mai multa intimitate.
Acum, pentru ca probabil te-ai intrebat – Nu, nu poti folosi Google Allo pentru a trimite mesaje SMS.
Dupa ce te-ai conectat in Allo, apasa pe butonul de mesaj nou. O sa vezi o lista cu toate contactele salvate in telefonul tau mobil.. Daca apesi pe un contact care nu are inca instalata aplicatia Allo poti sa ii trimiti un mesaj prin care il informezi ca vrei sa aveti o conversatie pe Allo. In mesaj exista si un link pentru a intra pe pagina de descarcare a aplicatiei din Google Play Store. Foarte tare, nu?
Deci nu, Allo nu poate chiar sa trimita SMS-uri, dar incearca astfel sa obtina cat mai multi utilizatori.