Google a anuntat faptul ca, incepand cu data de 21 aprilie, website-urile care sunt mobile-friendly vor fi propulsate in clasamentul motorului de cautare. Pentru a satisface majoritatea utilizatorilor de internet (si in zilele noastre o mare parte dintre ei folosesc device-uri mobile)  Google intentioneaza sa le imbunatateasca experienta acestor utilizatori, prin afisarea rezultatelor care sunt optimizate pentru telefoane si tablete.

Potrivit blogului Google webmaster, website-urile care nu necesita derularea orizontala, care nu necesita utilizarea functiei zoom, care au link-uri simple si intuitive pentru click, care se bazeaza pe un software mobil, vor primi un “mobile-friendly tag” din partea Google, pentru lista SERP.

Pentru a indeplini acest criteriu, website-urile existente trebuie sa isi implementeze varianta de mobile responsive. Astfel, indiferent ca este vorba de website-uri de comert online, bloguri, pagini de prezentare, trebuie sa ia aceasta modificare de algoritm in serios, deoarece aceasta va avea un impact semnificativ pentru pozitia in clasamentul rezultatelor. De fapt, nu doar Google penalizeaza aceste site-uri, insa si experienta utilizatorului care acceseaza site-uri care nu sunt responsive pe dispozitivele mobile, sunt dezamagiti si parasesc imediat pagina, ceea ce afecteaza semnificativ traficul si ranking-ul.

Recomandarea specialistilor este ca, in cazul in care iti doresti un website dar nu esti dispus sa investesti foarte mult incat sa colaborezi cu un webdesigner si un programator, sa te folosesti de website builders, de obicei, oferite de providerii de hosting. De asemenea, in cazul in care au deja un website, poti apela la un specialist doar pentru a-l optimiza pentru dispozitivele mobile.

Conform studiilor, utilizarea unui serviciu de website builder prin intermediul unui provider de hosting prezinta numeroare avantaje, printre care se numara: costuri reduse, usor de implementat, template-uri personalizabile, mobile friendly, integrare butoane social media si multe alte facilitati.

Totusi, nu toti providerii de hosting ofera acest serviciu sau, in cazul in care il ofera, nu toti au implementata versiunea de mobile friendly. Astfel, acesta poate fi unul dintre  criteriile elementare in vederea alegerii providerului de hosting.